Broadcom намалява прогнозите си за цялата година, тъй като търговската война оскъпява търсенето

Модератори: Showtime, MUFC, BNI

Отговори
Потребителски аватар
Tonkata07
Мнения: 3276
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: PIXEL 2 XL
благодари.: 77 пъти
Been thanked: 547 пъти

14 юни 2019, 09:43

Изображение

Американският производител на чипове Broadcom, намали прогнозата си за приходите за останалата част от 2019 г., което е ясен знак, че американските мерки срещу Huawei вече започват да дават резултати.

Диверсифицираният производител на чипове, който се разраства бързо чрез придобивания през последните години, заяви, че очаква да генерира приходи за цялата година от 22.5 млрд. долара, което е под очакваните $23млд. от повечето анализатори.

Прогнозата дойде след като компанията отчете ръст на приходите от 10% до 5,52 млрд. долара през второто тримесечие, което е под прогнозите на Wall Street за 5,7 млрд. долара.

Акциите на Broadcom паднаха със 7% в търговията в четвъртък, след обявяването на прогнозите.

Hock Tan, главен изпълнителен директор, не назова Huawei директно, но заяви в изявление:
В момента виждаме сериозно забавяне в търсенето, което според нас се дължи на продължаващата геополитическа несигурност, както и ефектите от ограниченията за износ за един от най-големите ни клиенти.
"Несигурността накара клиентите да намалят нивата си на запаси", добави още той, което ще накара компанията да заеме "консервативна позиция през останалата част от годината".

Chip-акциите се повишиха силно през първите четири месеца на тази година, тъй като инвеститорите очакваха индустрията да се върне към по-голян растеж през втората половина на годината. Очакванията за възстановяването на цената на акциите обаче, започват да се изпаряват на фона на нарастващото търговско напрежение с Китай и действията на САЩ срещу Huawei.
#TeamHuawei
Отговори

Върни се в “Android OS новини”