Добавихме нова функционалност за лесно копиране на линк към конкретен пост. Разберете повече 👉 в тази тема

Платформата на Huawei е с 60% по-бърза от Android, твърдят китайски медии

Модератори: Showtime, BNI, MUFC

Отговори
Потребителски аватар
JamieVardy09
Мнения: 1340
Регистриран: 06 яну 2019, 15:32
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Устройство: Mate 20
Дадени: 170 пъти
Получени: 475 пъти

#1

12 юни 2019, 19:58

Китайското издание Global Times пише, че Huawei е ускорила работата по своята операционна система HongMeng, а в тестовете са се включили и други местни производители на смартфони и интернет гиганти. Според информацията Tencent си партнира със служителите на Huawei от отдела за EMUI, за да тестват платформата. Oppo и Vivo също са изпратили свои екипи за тестове на софтуера, а според медийни публикации той е с 60% по-бърз от Android. Не става ясно за каква бързина се говори.
Източник от китайски оператор е разкрил за Global Times, че големите местни технологични компании активно работят с Huawei по разработването на HongMeng, което показва, че операционната система може да се превърне в сериозна заплаха за Android. Според данни на Gartner за първото тримесечие на годината в топ 5 на най-големите производители на телефони има 3 китайски компании (Huawei, Oppo и Vivo) с общ пазарен дял от над 30%.
Като добавим и останалите производители от Китай, които в случай на проблеми заради търговската война със САЩ могат да се обърнат към HongMeng, то ситуацията не изглежда много приятна за Google. Засега от Xiaomi не са потвърдили дали също работят с Huawei по новата платформа, а от Tencent са отказали коментар.

Google е наясно с последиците за своя бизнес модел, ако най-големите производители на смартфони преминат към алтернативен софтуер. Компанията активно лобира в американското търговско министерство да получи разрешение за работа с Huawei под предлог, че забраната всъщност ще повиши риска за националната сигурност на САЩ. В крайна сметка Android може да се окаже сред големите губещи, ако търговските спорове между двете страни не бъдат разрешени скоро.

Според анализатори санкциите могат да засегнат Huawei в краткосрочен план, но ще накарат компанията да намали зависимостта си от чужди технологии. В крайна сметка действията й, включително разработката на HongMeng и евентуалната подкрепа от други китайски бизнеси, които също може да станат жертва на санкции, могат да трансформират напълно софтуерния пазар, който се доминира от американски компании.

Източник: Global Times

Изображение
Тези акаунти благодариха на автора JamieVardy09 за поста (общо 3):
Belqta (12 юни 2019, 21:31) • MUFC (12 юни 2019, 23:37) • Showtime (13 юни 2019, 00:08)
"Jamie Vardy drinks half a bottle of port before every Leicester match and three cans of Red Bull on game day"
Отговори

Върни се в “Android OS новини”