Snapdragon 865 ще бъде произведен от Samsung с EUV

Модератори: Showtime, MUFC, BNI

Отговори
Потребителски аватар
Tonkata07
Мнения: 3275
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: PIXEL 2 XL
благодари.: 77 пъти
Been thanked: 546 пъти

11 юни 2019, 21:28

Изображение

Когато говорим за производството на чипсети за смартфони, тайванската компания TSMC е водеща в индустрията.

Процесът на TSMC се използва в чиповете на Apple и Qualcomm - факт, който гарантира, че продуктите на компанията са в почти всеки висок клас смартфон. Водещата роля на TSMC се дължи и на решението на Samsung да задържи настоящата си технология за производство.

Корейският технологичен гигант реши да инвестира сериозно в EUV, а информация от Южна Корея подсказва, че от Qualcomm са се свързали със Samsung за производството на следващия SoC за смартфони на базираната в San Diego компания по 7nm EUV.

Корейски източници твърдят, че следващият Snapdragon процесор на Qualcomm, ще бъде произведен от Samsung, използвайки екстремна ултравиолетова литография(EUV)

Днес има интересен информация от южнокорейския уебсайт TheElec. В информацията се твърди, че Qualcomm е завършил производствените си планове за следващия си Snapdragon процесор.

TheElec съобщава, че Qualcomm и Samsung са финализирали плановете за масовото производство на Snapdragon 865. Чипът ще бъде произведен в завода на Samsung в Hwaesong, а компанията ще добави нови производствени линии специално за неговото производство. Според същата информация, масовото производство на SoC-а ще започне през февруари следващата година. За справка - производството на Snapdragon 855 също е започнало през февруари тази година, според DigiTimes.

Snapdragon 865 на Qualcomm, ще следва A13 на Apple и ще стане един от малкото процесори в света, които ще бъдат произведени с помощта на EUV. За непосветените, EUV (Extreme Ultraviolet) литографията, позволява на производителите на чипове да оформят миниатюрни вериги на силиконова подложка. Това производство не е възможно чрез конвенционални методи, различни от EUV. Тази технология е единственият начин, по който нашите процесори могат да се справят с настоящите подобрения в дизайна.

И TSMC, и Samsung ще пуснат на пазара чипове, които са поизведени по EUV технологивта, но истинското мерене на п*ш*и от компаниите, ще дойде под формата на скок до 5nm производствен процес, очакван да се появи през следващата година. 5nm ще бъде последният конвенционален процес за увеличаване на плътността на транзисторите - увеличение, което ще бъде придружено и от значително увеличение на разходите.

Базираната в САЩ IBM, ще бъде друг клиент, който се е включил в 7nm процес, базиран на EUV. IBM официално обяви, че Samsung ще произвежда следващите им процесорни чипове, заедно с графичния процесор, разработен от Nvidia Corp.

Според наблюдател от индустрията, освен Apple и Huawei, всички останали поръчки за производство на чипове са отишли ​​при Samsung Electronics.
Тези акаунти благодариха на автора Tonkata07 за поста (общо 2):
Showtime (11 юни 2019, 22:05) • BNI (11 юни 2019, 22:07)
#TeamHuawei
Потребителски аватар
Showtime
Мнения: 1271
Регистриран: 02 фев 2019, 13:51
Устройство: Samsung Galaxy S8+
благодари.: 1067 пъти
Been thanked: 787 пъти

12 юни 2019, 10:17

В последно време Samsung сключиха няколко големи договора за процеса Samsung 7nm EUV. Корейски новинарски източник съобщава, че Qualcomm са избрали Samsung за производството на чипсета Snapdragon 865. Сделката все още не е финализирана, но е в последните си стъпки. 

Qualcomm се отказват от партньорството си с TSMC, които до момента произвеждаха за Qualcomm 7nm-те чипсети – Snapdragon 845 и 855, докато предхождащите ги 820 и 835 се произвеждаха отново от Samsung. Според Qualcomm - 7nm-ия EUV процес на  Samsung е по-усъвършенстван от 7nm-ия node на TSMC. 

Нагледно как еволюира технологията:

Изображение

Samsung ще произвеждат и GPU чипове за Nvidia, които също дългогодишно си партнираха с TSMC.

IBM също педпочетоха 7nm EUV на Samsung за следващото си поколеие процесори. Exynos чипсета в Note 10 също ще е базиран на този EUV процес.

Samsung планира да увеличи капацитета на производствените си мощности, за да реализира новите договори.

Източник =>
Тези акаунти благодариха на автора Showtime за поста:
Ванката (12 юни 2019, 10:46)
Потребителски аватар
Tonkata07
Мнения: 3275
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: PIXEL 2 XL
благодари.: 77 пъти
Been thanked: 546 пъти

18 юни 2019, 07:21


Snapdragon 865 в две версии: Kona и Huracan. И двете версии ще поддържат LPDDR5X RAM и UFS 3.0. Едната версия ще е с 5G модем(Х55), а другата ще е само с LTE модем(4G).
#TeamHuawei
Отговори

Върни се в “Android OS новини”