HongmengOS идва в две версии

Модератори: BNI, MUFC

Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#46

10 юни 2019, 22:18

И между другото, Mate 20 Pro в Китай, получава Ark compiler-a....Ако някой не знае какво е това, на практика, с този компилатор, Huawei овърклокват операционната система на ниво архитектура.....През декември са дали на Google изходния код и са имали намерение, до края на годината да дадат кода на всички производители, но след всичко, което се случи, явно ще го оставят само за себе си....😁

Edit


Много кратък спийдтест ....Има и срещу iPhone X....
Тези акаунти благодариха на автора Tonkata07 за поста:
Showtime (11 юни 2019, 00:19)
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#47

14 юни 2019, 11:15

Андрю Уилямсън, вицепрезидент на Huawei Technologies по обществените въпроси и комуникации, заяви в интервю, че телекомуникационният гигант е в процес на потенциално пускане на своята операционна система Hongmeng, за да замени американската операционна система Android.
Huawei е в процес на потенциално започване на замяна. Това не е нещо, което Huawei иска. Много сме щастливи, че сме част от семейството на Android, но Hongmeng се тества, най-вече в Китай.
На въпрос за лобирането на някои компании, Уилямсън заяви:
Ние не искаме конкретно от никого да лобира за нас. Те го правят по собствено желание, защото за много от тях Huawei е един от основните им клиенти
Тия верно ще тръгнат на замяна май...Или плашат гаргите !?!?
Не че ще е лошо да има още една читава операционна система(дали тази или друга е без значение), но при толкова неясноти на този етап, това може да е ритуално самоубийство от тяхна страна...🤔
Потребителски аватар
JamieVardy09
Мнения: 1726
Регистриран: 06 яну 2019, 15:32
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Устройство: Mate 20
Дадени: 221 пъти
Получени: 725 пъти

#48

14 юни 2019, 12:18

А старите модели кво правят, седят си на андроид?

Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk

"Jamie Vardy drinks half a bottle of port before every Leicester match and three cans of Red Bull on game day"
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#49

14 юни 2019, 12:22

JamieVardy09 написа:
14 юни 2019, 12:18
А старите модели кво правят, седят си на андроид?

Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
Вероятно в Китай ще започнат подмяната на системата....Така или иначе, там нямат нищо Google-ско и ще е много по-лесно да се замени едната с другата !?!? А и нали уж там са я тествали...🤔
Потребителски аватар
BNI
Мнения: 3761
Регистриран: 21 май 2018, 09:50
Местоположение: СофЕто ;-)
Устройство: Google Pixel 3
Дадени: 986 пъти
Получени: 1069 пъти

#50

14 юни 2019, 13:07

Добре де, а какво правим с тези слухове за руската Аврора?! Някаква ОС на основата на Sailfish OS, която някакъв руснак бил купил и модифицирал?! Говори се, че Хуавей също я разглеждат като алтернатива на Андроид.

https://www.xda-developers.com/huawei-a ... ternative/
Да се разсъждава логично и да се разсъждава вярно са две различни неща. Но все пак по-важно е да се разсъждава.
Потребителски аватар
Leon
Мнения: 1126
Регистриран: 21 яну 2019, 12:18
Местоположение: България
Устройство: Galaxy S9 Plus
Дадени: 1350 пъти
Получени: 929 пъти

#51

14 юни 2019, 14:30

На руснаците ОС-а явно си е завършен продукт. Нищо чудно да изберат Sailfish пред тяхната си OS.

Samsung Galaxy S9 Plus | OneUI 2.0
HTC One M8 | Viper10
Samsung Glaxy Buds

🇧🇬 ⁣⁣⁣https://t.me/SamsungBulgaria
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#52

14 юни 2019, 18:23

Ще отнеме време Huawei да постигне успех с Hongmeng OS, твърдят специалисти от индустрията

След като Google блокира Huawei да използва част от мобилната си операционна система Android след поръчка на правителството на САЩ, китайският производител на смартфони, планира да разработи своя собствена мобилна операционна система. Макар да не е невъзможно, тази цел може да се окаже трудна за постигане.

Кодирането на мобилната операционна система е най-малкия проблем. Huawei ще се изправи пред многобройни предизвикателства, включително как да предостави алтернативи на услугите на Google, фоновите процеси в операционната система Android, които помагат за интегрирането на популярни приложения разработени от Google и екосистема на приложенията. Инсайдър от индустрията заяви пред TechNode, че Huawei може да изгради екосистема на Android без никакви услуги на Google, но ще има нужда от сътрудничество на други разработчици на приложения.

"Каквото и да създадете като алтернатива на стандартната Android OS, то трябва да бъде съвместна работа ”, каза Тиаго Алвес, вицепрезидент на Азиатско-тихоокеанския регион в Aptoide.

Aptoide е основавана в Португалия компания, която предлага алтернатива на магазина за приложения на Google Play и продължава да спори с Google, тъй като производителят на Android определи пазара на конкурентните приложения като "вреден". Този ход, доведе до скриването на Aptoide на телефоните с Android от Google Play Protect - вградения от Google софтуер за защита от зловреден софтуер.

Алвес каза, че ще бъде трудно за една компанив да създаде алтернатива на Android, а процесът трябва да бъде „съвместно усилие“, където Android услугите се предоставят от различни доставчици.

Работим заедно

Google обяви миналия месец, че ще блокира Huawei от някои актуализации на операционната система Android. Бъдещите версии на смартфоните Huawei, които работят с Android, ще загубят достъпа до популярни приложения като YouTube и Gmail, разработени от Google.

Съобщението дойде, когато Google бе принудена да се съобрази с черния списък, който забранява на Huawei да прави бизнес с американски компании без одобрение от правителството.

На 14 май Huawei регистрира търговската марка „Hongmeng“ за своята операционна система в китайската служба за търговски марка. Компанията е регистрирала и името “Ark” за операционната система в Европа.

Стюарт Рандал, ръководител на електрониката и вградения софтуер в базираната в Шанхай консултантска компания Intralink, каза за TechNode, че смартфоните с операционната система на Huawei могат да бъдат конкурентоспособни в Китай, но малцина в Западна Европа или Северна Америка ще ги купуват, защото няма да имат популярни услуги като Gmail и Youtube.

Алвес също е съгласен, че в момента няма потребители в Европа, които да искат телефон без Google услуги. Въпреки това той смята, че ще бъде възможно да се изгради екосистема с Android без Google, макар че това ще отнеме много време.

Той каза още, че Google предоставя 60 различни услуги в своята операционна система Android, включително основни мобилни телефонни услуги като приложения за текстови съобщения и контакти, както и популярни приложения, разработени от Google.

"Ще трябва да замените всяка една от тези услуги с добри алтернативи", добави той.

Алвес вярва, че Aptoide може да предостави алтернатива на Google Play, а други приложения на трети страни също могат да предоставят заместители на услугите на Google, като Google Maps и Google Play Music.

Според слуховете, Aptoide води преговори с Huawei, за да замени Google Play Store в бъдещите смартфони на китайската компания, но Alves казва, че няма официална сделка, въпреки че компанията вече е имала много рсзговори с Huawei.

"Досега Aptoide няма търговско споразумение с Huawei. Винаги сме били в добри отношения и целта ни не е да заменим директно Google Play Магазин на техните устройства, въпреки че сме готови да помогнем за намирането на най-доброто решение за Huawei и неговите потребители", заяви Aptoide чрез официалнив си профил в Twitter.

Ако операционната система на Huawei може да предложи всичките 60 от тези услуги на Google - нещо, което ще отнеме известно време, за да се развие, тогава потребителите ще купуват телефон, който използва системата им, каза Алвес.

"Но дори ако Huawei създаде такива приложения, компанията все още ще трябва да убеди потребителите да използват тези алтернативи за приложенията на Google", каза Уил Уонг, директор в International Data Corporation, фирма за пазарни проучвания.

"Приложенията на Google са крайно необходими за много потребители извън Китай. Това ще повлияе силно върху живота им, ако не могат да използват Gmail и YouTube. Възможно е да се заменят тези приложения, но предизвикателството е да се променят навиците на потребителите“, каза още той.

Говорител на Huawei заяви, че компанията няма коментари по въпроса в момента, а говорител на Google отказа всякакъв коментар.

Предизвикателствата остават

Алвес каза, че ходът на Google да блокира Huawei, трябва да бъде "червена лампичка" за всички останали, и който говори за пазарната мощ на американската компания - това, което се случи с Huawei, може да се случи с други разработчици на приложения и производители на оборудване, които разчитат на Android.

"Ако нещо подобно се повтори, те ще имат голям проблем. Защото няма алтернативна екосистема на Google", каза Алвес.

Aptoide научи този урок по трудния начин - Google Play обяви Aptoide като вредно приложение от миналото лято и го скри в Android устройствата на потребителите, намалявайки броя на потребителите на Aptoide с 20%, заявиха от компанията.

Aptoide стартира миналата седмица кампания, призовавайки Google за "честна игра", обвинявайки търсещия гигант, че ограничава потребителския избор, като "не позволява на потребителите свободно да избират предпочитания от тях магазин за приложения".

Алвес каза, че Huawei и Aptoide не са единствените застрашени компании: други производители на смартфони, включително Oppo, Vivo, Samsung и Xiaomi също трябва да се поучат от опита. "Мисля, че това е призив за събуждане, доказвайки, че е много лошо да зависиш от една компания".

"Ние наистина вярваме, че движението за създаване на солидна алтернатива на Google Play услуги, трябва да започне. Но отново, както споменах, ще отнеме известно време за да се развие ”, добави Алвес.

П.с.

Не знам....Google май е в цайтнот....Ако забраната за Huawei падне, това само ще влоши положението, защото Huawei ще имат операционна система с всички приложения на Google...Ако остане, Huawei ще търси алтернатива.....Духът от бутилката е пуснат и връщане назад май няма да има !🤔
Последна промяна от Tonkata07 на 14 юни 2019, 19:56, променено общо 1 път.
Тези акаунти благодариха на автора Tonkata07 за поста:
Belqta (19 юли 2019, 17:22)
Потребителски аватар
JamieVardy09
Мнения: 1726
Регистриран: 06 яну 2019, 15:32
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Устройство: Mate 20
Дадени: 221 пъти
Получени: 725 пъти

#53

14 юни 2019, 18:27

Тонка, тая статия докато я прочета ми свърши бирата

Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk

"Jamie Vardy drinks half a bottle of port before every Leicester match and three cans of Red Bull on game day"
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#54

14 юни 2019, 18:29

JamieVardy09 написа:
14 юни 2019, 18:27
Тонка, тая статия докато я прочета ми свърши бирата Изображение

Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
Ахахахахахаха....😂
Другия път ще сложа предупреждение, да си вземеш 2 бири...😁
MUFC
Мнения: 5691
Регистриран: 20 май 2018, 22:02
Местоположение: Русе
Устройство: Pixel 2 XL
Дадени: 1191 пъти
Получени: 1256 пъти

#55

14 юни 2019, 18:38

JamieVardy09 написа:
14 юни 2019, 18:27
Тонка, тая статия докато я прочета ми свърши бирата Изображение

Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
Ти остави, питай го къде я е писал?

🙃😆🤒🤕
Изображение
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#56

14 юни 2019, 18:44

MUFC написа:
14 юни 2019, 18:38
JamieVardy09 написа:
14 юни 2019, 18:27
Тонка, тая статия докато я прочета ми свърши бирата Изображение

Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
Ти остави, питай го къде я е писал?

🙃😆🤒🤕
Е, как къде ? На телефона, къде другаде ?😁
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#57

14 юни 2019, 20:09


Доста интересни коментари под видеото....🤔
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#58

22 юни 2019, 08:31

Китайският технологичен гигант Huawei, ще започне преговори с представители на руското министерство на комуникациите това лято, относно възможността за използване на руската операционна система Avrova, съобщи руският заместник министър на комуникациите.

Ройтерс

Huawei имат ли изобщо операционна система, или....?🤔😂
Потребителски аватар
Showtime
Мнения: 2872
Регистриран: 02 фев 2019, 13:51
Устройство: Samsung Galaxy Note 10+ Huawei P30 pro
Дадени: 2299 пъти
Получени: 1960 пъти

#59

22 юни 2019, 10:28

За това се договориха преди време на срещата на високо ниво, и според мен го правят, за да заявят че имат алтернатива на Андроид. Най-добре биха продавали телефоните си, ако са с Андроид, и ако хората са убедени, че това е сигурно и надеждно. Говорим за масовия потребител, а не за маниак-разбирачите.
SG Note10 plus addicted 💋
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4247
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 972 пъти

#60

08 юли 2019, 17:39

FAKE NEWS
Според Женфен самата структура и характерът на Hongmeng я правят непригодна за използване в мобилни телефони."
https://forum.androidbg.com/showthread. ... pid1571217

🙈🙈🙈🙈🙈

Ето какво каза Ren Zhengfei:
Ren said the Huawei’s operating system is designed to work with a variety of devices including printed circuit boards, network switches, routers, smartphones and data centers.
И още:
"The operating system will have a processing latency of less than 5 milliseconds and the control is precise, which makes this system perfect to be adapted for the Internet of Things (IoT) and Autonomous Driving. For example, We are building this OS to make it possible to interconnect all devices synchronously, this is how we can project ourselves towards a smart society” said Ren.
HiCom естествено не дават линк и си лъжат без да им мигне окото...🙈😂
Тези акаунти благодариха на автора Tonkata07 за поста:
Showtime (09 юли 2019, 15:11)
Отговори

Върни се в “Android OS новини”