iDroidBG става на 1 година и затова раздава подаръци! -> Туки Тук

Huawei може да получи забрана за използването на Android на своите смартфони

Модератори: administrator, BNI, MUFC

Отговори
Потребителски аватар
Tonkata07
Мнения: 2914
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: PIXEL 2 XL
благодари.: 55 пъти
Been thanked: 341 пъти

16 май 2019, 18:39

Изображение

Huawei може да загуби възможността да инсталира Android на своите смартфони.

Това съобщава The Washington Post. Причината е признаването на Huawei като чуждестранен агент, който представлява заплаха за националната сигурност на САЩ. Влизането на компанията в този списък, автоматично забранява използването на американските технологии. И тъй като Android е разработен от Google, която е американска компания, забраната ще се прилага за операционната система.

Забраната за използване на американските разработки - в случая Android, не е абсолютна. На теория Huawei може да си запази правото да използва операционната система. За тази цел Google ще трябва да получи специално разрешение от Министерството на търговията на САЩ. Но тъй като тази процедура е по-скоро разрешителна, отколкото уведомителна, съществува голям риск агенцията да забрани на Google да предостави на Huawei достъп до операционната система.

Аналог на Android от Huawei

Трудно е да се каже точно как Huawei ще бъде лишен от достъп до Android. Освен това, не е много ясно колко време Министерството на търговията на САЩ ще даде на Google за да изпълни нареждането.

В крайна сметка, ако забраната е бърза, Huawei едва ли ще може да разпространи своята операционна система, която компанията е подготвила като заместител на Android толкова бързо. Е, и ако успеят, най-вероятно няма да бъде възможно да се избегнат мащабни провали в работата на маркови устройства, които са типични за този вид рокада.

Преди няколко месеца, главният изпълнителен директор на Huawei потвърди, че компанията е разработила собствена мобилна операционна система в случай на влошаване на климата в отношенията между Китай и САЩ. Въпреки това, топ мениджърът изрази надежда, че враждата между страните няма да се отрази на отношенията между Huawei и Google, които работят заедно по много проекти, включително Android за сгъваеми смартфони.
Тези акаунти благодариха на автора Tonkata07 за поста (общо 3):
Showtime (16 май 2019, 19:35) • bodonance (16 май 2019, 21:43) • Leon (16 май 2019, 22:56)
Рейтинг: 27.27%
No matter what size your audience is. Always imagine all those people in a single room. Whether it’s 10 people, 25 people, 1000 people or 10,000 people. Always be proud of that number because each number is a real person that cares about what you’re upto.
Отговори

Върни се в “Android OS новини”