Google отказа достъп на Xiaomi заради бъг в сигурността

Модератори: BNI, MUFC

Отговори
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4233
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 145 пъти
Получени: 971 пъти

#1

05 яну 2020, 12:15

Изображение

Google отне правата за достъп на китайския технологичен гигант, след като потребител успя да види емисиите от камерите за сигурност на непознати на неговото устройство.

Потребител от Холандия твърди, че неговият Google Home Hub е започнал да показва снимки от неидентифицирани места на неговия смарт екран, когато е включил камерата си, произведена от Xiaomi.

От Xiaomi заявиха, че са установили причината и работят по отстраняването на проблема.

Reddit потребителят Dio-V заяви, че когато се е опитал да прегледа изображения от собствената си охранителна камера на своя Google Home Hub, който позволява на собствениците да контролират всичките си умни устройства, са започнали да се показвват снимки от неидентифицирани емисии от други камери.

"Когато зареждам камерата на Xiaomi в домашния си хъб в Google, получавам снимки от домовете на други хора!“ заяви потребителят.

Говорител на Xiaomi заяви пред BBC, че проблемът "е причинен от актуализация на кеша на 26 декември 2019 г., която е създадена с цел да подобри качеството на поточното видео от камерата".

Xiaomi са работили заедно с Google за отстраняване на проблема, но достъпът им до тази услуга е бил спрян, докато първоначалната причина не бъде напълно отстранена, за да се гарантира, че подобни проблеми няма да се повторят.

От Xiaomi добавиха, че са засегнати само потребители с "изключително лоши мрежови условия“.
Отговори

Върни се в “Android OS новини”