Google Chrome има сериозен проблем със сигурността

Модератори: BNI, MUFC

Отговори
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4264
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 975 пъти

#1

28 дек 2019, 07:44

Изображение

Сериозен недостатък в сигурността бе открит в популярния интернет браузър Google Chrome.

Известен като Magellan 2.0, това всъщност е набор от пет уязвимости, свързани с това как Chrome използва функцията SQLite за работа с данни.

Открити от изследователи от екипа на Tencent Blade, уязвимостите Magellan 2.0 идват точно година, след като същия екип откри подобен набор от проблеми отново в браузъра Chrome.

Пропуски в SQLite

Всички тези уязвимости са свързани с това, как се потвърждава въвеждането на данни от вградената в SQL база данни на Chrome и по-специално, начина по който WebSQL API променя JavaScript кода в SQL команди.

В най-добрия случай, всяка от тези пет уязвимости може да доведе до срив на браузъра. В най-лошия случай, изследователите твърдят, че уязвимостите биха могли да позволят на нападателя да извърши SQL операция, за да "открадне" част от функциите на браузъра, чрез изпълнение на код от разстояние.

Въпреки това, няма нужда да се паникьосвате, тъй като Tencent Blade вече са уведомили Google и SQLite за проблемите и те ще са решени в най-новата версия на браузъра.

Освен това, екипът на Tencent Blade обяви, че не са открили следи от използването на докладваните уязвимости срещу средностатистическите потребители на мрежата.
Отговори

Върни се в “Android OS новини”