Meizu са готови за 5G: през 2020 г. малко, но качествени смартфони

Модератори: BNI, MUFC

Отговори
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4264
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 975 пъти

#1

25 дек 2019, 10:06

Изображение

Meizu е сред компаниите, които все още не са пуснали 5G смартфон на пазара. Това не трябва да е изненадващо, като се има предвид, че самата китайска компания вече разкри, че преходът към мрежите от ново поколение ще се извърши не по-рано от второто тримесечие на следващата година.

Лианг Донгминг - главен технически директор на Меизу, даде нови подробности по този въпрос по време на интервю с азиатските медии. Според мениджърът, компанията е решила 2019 г. да бъде нулева година по отношение на 5G, а от 2020 г. да започне сериозно тестване, и пускана на пазара на напълно завършени продукти.

Поради тази причина, Meizu ще трябва да се съсредоточи повече върху новите технологии , като се откаже от пускането на някои продукти в полза на разработването на качествени смартфони. Накратко: малко, но качествено.

Изображение

Вероятно компанията ще представи през годината само четири устройства и всички те ще бъдат с 5G свързаност, базирани на чипсети на Qualcomm и модема X55, представени в Барселона през февруари . Ето какво още каза директорът на Meizu:
Първата партида прототипи вече е готова и през и сега ние отстраняваме грешки заедно с Qualcomm и други доставчици. Напредъкът е сравнително сериозен и се очаква масовото производство да започне през първото тримесечие на следващата година.
Времевия период, разкрит от Dongming, изглежда напълно съвпада с това, което се появи през последните месеци. Meizu спазва плановете си, следвайки определената пътна карта, която ще го доведе до пускането на първите му 5G смартфони през първата половина на 2020г.
Отговори

Върни се в “Android OS новини”