Pixel 4 получи три нови функции от Google

Модератори: BNI, MUFC

Отговори
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4264
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 975 пъти

#1

23 дек 2019, 07:04

Изображение

Pixel 4 на Google току-що получи три нови функции, които вече са достъпни за използване.

Google е известна с това, че последователно и доста бързо пуска нови актуализации на своята серия смартфони Pixel. Устройствата не само че са първи на опашката, за новите версии на Android, но и обикновено са премиерни и за получаване на нови актуализации за сигурност, въпреки че през последните два месеца това леко се промени (дори Samsung пусна декемврийския пач преди Google🙈).

В началото на всеки месец Google обикновено пуска нов пач за Android за своите Pixel устройства, който ги защитава от новооткритите уязвимости. Въпреки че тези актуализации са от съществено значение, те със сигурност не предизвикват осезаемо вълнение сред феновете.

Изглежда, че Google е решена да промени това, като започне с нещо, което се нарича “Pixel feature drops”. Както подсказва името, тези ъпдейти имат за цел да въвеждат нови функции на "порции", за да запазят интереса към устройството.

Първият подобен ъпдейт в историята на телефоните Pixel, вече започна да пристига на устеойствата Pixel 4 и носи три нови функции, които си заслужава да очакваме с нетърпение. Ето преглед на всяка една функция.

Photo improvements

Собствениците на Pixel 4 вече могат да "размият" фона на всяка снимка в библиотеката си в Google Photos. Това е наистина е доста впечатляващо. За да се възползвате от новата функция, всичко, което трябва да направите, е да изберете снимка за която сте забравили да активирате портретен режим. Ще ви се отвори прозорец, който е подходящо озаглавен "blur background“. Използвате слайдера и се наслаждавате на това, как работят модерните технологии на Google за обработка на изображения.

Трябва да отбележа, че наистина можете да използвате новата функция за всяко изображение в библиотеката ви в Google Photos. Аз успях да размия фона на снимка от 2013 г. например.

Говорейки за новата функция, от Google обясниха:

"Сега можете да превърнете всяка една снимка да изглежда, че е снимана в портретен режим, като размиете фона след като вче сте я направили. Така че, независимо кога е направена, сега лесно можете да и придадете артистичен вид с "Portrait Blur' функцията в Google Photos."

Better video calls

Google са направили редица подобрения и на своето приложение за видеообаждане Duо, които също пристигат с този ъпдейт.

Сега програмата интелигентно ще се увери, че лицето ви е в средата на рамката, дори ако го движите насам-натам.

Плюс това, ако втори човек се присъедини към вас за видео разговора, камерата автоматично ще се настрои така, че да гарантира, че и двата обекта са видими наведнъж.

Възпроизвеждането на Duo разговорите също трябва да бъде по-плавно, благодарение на нов модел машинно обучение, който ще се опита да предскаже следващата ви дума, ако връзката ви не е достатъчно бърза и разговора "насича".

И накрая, потребителите вече са в състояние да размят фона зад себе си при извършване на видеообаждане, което означава, че човекът с когото разговаряте, ще бъде по-малко разсеян от това, което се вижда зад вас.

Fewer unwanted calls

Въпреки че тази функция в момента е ограничена само за САЩ, тя все е пак е впечатляваща. Google добавя нови възможности на функцията Call Screen за Pixel 4, която ще позволи да се откриват по-интелигентно така наречените "robocalls" и да се филтрират по такъв начин, че телефонът ви никога да не звънне след подобно обаждане.

Освен това, ако устройството усети, че обаждането е от човек, сега ще може да ви предостави повече данни за това кой и защо се обажда.

В общи линии това са трите основни новости в този първи ъпдейт. Ясно е, че колкото и недостатъци да имат телефоните Pixel, все пак те ще са платформата, която Google ще използва за да показва новостите в операционната система Android. Така че.....По-кротко с нападките към устройствата....😁
Потребителски аватар
BNI
Мнения: 3784
Регистриран: 21 май 2018, 09:50
Местоположение: СофЕто ;-)
Устройство: Google Pixel 3
Дадени: 994 пъти
Получени: 1075 пъти

#2

23 дек 2019, 12:34

"blur background“ го имам и аз на Pixel 3. Обикновено се появява на портрети, където е само главата или максимално до гърдите.
Да се разсъждава логично и да се разсъждава вярно са две различни неща. Но все пак по-важно е да се разсъждава.
Отговори

Върни се в “Android OS новини”