Huawei Technologies загуби битката за изграждане на 5G мрежата в Гренландия

Модератори: BNI, MUFC

Отговори
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4288
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 975 пъти

#1

23 дек 2019, 04:54

Изображение

Китайският гигант за телекомуникационно оборудване Huawei Technologies Co. загуби битката срещу шведската мрежова мултинационална компания Ericsson за доставка на 5G оборудване на най-големият доставчик на мобилни услуги в Гренландия - TELE Greenland A / S.

"TELE Гренландия A / S не вижда Huawei като възможен доставчик на оборудване за изграждане на неговата 5G мрежа“, се казва в изявление на компанията. Сред част от причините се посочват и фактори като "екстремните метеорологичните условия и силния вятър“ в страната. В изявлението не се казва кой доставчик е избрал гренландския мобилен оператор, но говорител на компанията е заявил пред Ройтерс, че това е Ericsson, който е и основният доставчик на оборудване за 4G мрежата на компанията.

Това е пореден неуспех за санкционираната от САЩ китайска компания, която се сблъсква със строг контрол в Европа на фона на твърденията на САЩ, че представлява заплаха за сигурността.

От TELE Гренландия добавиха, че използват някои компоненти на Huawei в съществуващата си мрежа и ще продължат да оценяват безопасността и качеството на тези компоненти.

По-рано през седмицата норвежката държавна телекомуникационна компания Telenor ASA заяви, че Ericsson и Huawei ще участват в изграждането на мрежата от ново поколение, въпреки че от Telenor се обърнаха на 180° по отношение на участието на китайската компания.
Отговори

Върни се в “Android OS новини”