Qualcomm: 5G се нуждае от помощта на Huawei, за да се развива

Модератори: BNI, MUFC

Отговори
Tonkata07
Orange-ish
Мнения: 4264
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: Huawei Mate 20 Pro
Дадени: 146 пъти
Получени: 975 пъти

#1

04 дек 2019, 13:35

Изображение

Техническата среща на върха, която Qualcomm провежда по това време, ни показа много новини в света на 5G технологиите.

Главните герои естествено бяха новите чипсети на компанията - Snapdragon 865 и Snapdragon 765, които се готвят да внесат свързаност от ново поколение за широка гама устройства от високия и премиум сегмента.

Въпреки това, за да могат те да си вършат правилно работата, инфраструктурата и цялата технология, която е свързана с 5G, трябва да продължат да се развиват във времето. От Qualcomm са убедени, че тази цел може да бъде постигната само благодарение на сътрудничеството / конкуренцията с други големи компании като Huawei.

Изпълнителеният директор на Qualcomm Стив Молленкопф смята, че въпреки че двете компании са съперници в различни сектори, и двете трябва да работят заедно за подобряване на международните 5G стандарти и за увеличаване на скоростта на развитие на тази технология.

Накратко, Qualcomm предлага морална подкрепа на Huawei, като подчертава много ясно, как присъствието му е задължително за растежа на целия сектор. И всичко това, на фона на заплахата на САЩ за налагане на още по-строги санкции, излагайки бъдещето на китайската компанията на риск.

Mollenkopf заяви още, че изобщо не е вярно, че китайските компании са изпреварили американските в областта на 5G технологията. Според изпълнителния директор на Qualcomm, това е само по отношение на разпространението на тяхното оборудване, особено в областта на базовите станции, използвани за излъчване на 5G сигнала. Като пример за това винаги се посочва Huawei, който започна да ги произвежда дори без използването на американски компоненти.
Отговори

Върни се в “Android OS новини”