Добавихме нова функционалност за лесно копиране на линк към конкретен пост. Разберете повече 👉 в тази тема

Google учи Google Assistant да управлява парите ви

Модератори: Showtime, BNI, MUFC

Отговори

Бихте ли довери управлението на вашите финанси на Google Assistant ?

1. Да
0
Няма гласове
2. Не
5
83%
3. Не мога да преценя
1
17%
 
Общо гласове: 6
Tonkata07
Мнения: 3650
Регистриран: 21 май 2018, 19:32
Устройство: PIXEL 2 XL
Дадени: 104 пъти
Получени: 757 пъти

#1

15 авг 2019, 18:07

Изображение

Въпреки, че съвременните гласови асистенти не са перфектни и се използват главно за бързо търсене на нещо в интернет, по-рядко за напомняния и много рядко за управление на "умен" дом, те се сдобиват с все повече функции.

Последната такава функция с която се сдоби Google Assistant, е да взаимодейства с финансите на потребителите.

Google, заедно с британската банка NatWest, тестват функцията за управление на банковите сметки на потребителите с помощта на Google Assistant. Първоначално, в теста са включени 500 доброволци, които са се съгласили да разрешат на гласовив асистент достъп до техните финанси.

Според разработчиците, Google Assistant ще има постоянен достъп до съвместимо банково приложение, за да отговаря своевременно на исканията. Това ще даде възможност на асистента да уведомява потребителя за текущото състояние на личната му банкова сметка, да го информира за последните транзакции, както и да извършва парични преводи със съответна команда.

Тъй като достъпът до банкови сметки изисква някаква защита, а Google Assistant не знае как да прави разлика между гласовете, като временна мярка, разработчиците предлагат да се използват две цифри от ПИН кода, за да бъдат потвърдени операциите.

Защо две цифри ?

Причината е, че всички потребителски обаждания( с изключение на немски ) до Google Assistant все още се слушат от реални хора. Това означава, че съществува риск от разкриване на ПИН кода и увеличаване на вероятността от неоторизиран достъп до акаунта на потребителя.

Тук обаче започват и "проблемите"....Съгласете се, че ще изглеждате нй-малкото глупаво, ако започнете да изричате на глас половината от защитната комбинация някъде на обществено място, където всеки може да я чуе....Да не говорим за изпращането на парични преводи с гласова команда на същото обществено място....Само можем да се надяваме, че Google разбира за какво става въпрос и ще намери някакво решение, преди да направи функцията достъпна за потребителите.
#TeamHuawei
Потребителски аватар
MUFC
Мнения: 4672
Регистриран: 20 май 2018, 22:02
Местоположение: Русе
Устройство: Pixel 2 XL
Дадени: 829 пъти
Получени: 889 пъти

#2

15 авг 2019, 21:09

Не съм голям фен на електронните банкирания, и алабализми! Някак живея 20г назад от хората. 😁

Та, отговорих че не мога да преценя, защото не разбирам.
#teampixel
Отговори

Върни се в “Android OS новини”