С приложението sMouse можем да ползваме стилуса, като мишка

Отговори
Потребителски аватар
Showtime
Мнения: 2872
Регистриран: 02 фев 2019, 13:51
Устройство: Samsung Galaxy Note 10+ Huawei P30 pro
Дадени: 2299 пъти
Получени: 1960 пъти

#1

22 окт 2019, 09:50

С приложението sMouse стилусът функционрира, като мишка
За да функционира, като мишка, разработчиците са ползвали жироскопа, който е с 6 оси, и е вложен заради Air Gestures. С sMouse разполагаме и с вируален курсор, който контролираме, като движим S Pen-а. Жироскопът регистрира движение, и мести курсора в съответствие с него. Приложението може да се ползва по два начина. Първо - с натискане на бутона и изчакване да влезе в ‘Warp mode’. Така можем да преместим курсора, да се връщаме назад или към home screen. Ще можем и да скропваме през страници. За целта - отново трябва да натискаме бутона и бързо да движим - нагоре или надолу.

Естествено, има и ограничения при ползването - например, жироскопът работи само, ако стилусът е в хоризонтална позиция. Ако е насочен надолу (вертикално), жироскопът няма да регистрира движение, и курсорът изобщо няма да се движи. Също няма да може да се движи в лентата на състоянието - поради ограничения на Андроид от гл.т. сигурност.

За да се ползва, ще е нужно да даден и две разрешения - Overlay permission за писане по екрана и Accessibility Service permission - с която ще дадем разрешение за кликане и навигация на телефона.
Тези акаунти благодариха на автора Showtime за поста (общо 2):
Ванката (22 окт 2019, 10:12) • Leon (23 окт 2019, 13:12)
SG Note10 plus addicted 💋
Отговори

Върни се в “Samsung Galaxy Note 10 / Note 10+”